Razstave

foto 1V knjižnici gostimo številne razstave raznih ustvarjalcev iz domačega okolja in od drugod po Sloveniji. Knjižnica kot razstavni prostor je zanimiva za ljubiteljske ustvarjalce z različnih področjih ustvarjanja.

Tisti, ki bi se s svojo umetniško ustvarjalnostjo želeli predstaviti v knjižnici, lahko dobijo potrebne informacije na telefonski številki: 02 80 55 110 (Natalija Stegne) ali po e-pošti: natalija.stegne@kjv.si

V Pionirski knjižnici se čez vse leto pripravljajo priložnostne razstave, na katerih se predstavijo vrtci, šole, zavodi z lokalnega področja ter tematske razstave, kjer se izpostavijo knjižne novitete, pisatelji, ilustratorji in pomembnejši dogodki.

Podobe narave

Za uvod v letošnje že 26. Podobe bistriških domačij, vas v Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica čaka razstava Likovnega društva Paleta iz Slovenske Bistrice. Slike so na ogled postavili Romana Sagadin, Doroteja Ozimič, Vojko Kumer, Stanka Reis, Štefka Jesenek – Šeša, Svetlana Godec, Zvonimira Male, Tamara Dvoršak, Breda Ričnik in Franci Kolar, ki se predstavlja s prav posebno slikarsko tehniko, imenovano enkavstika.

Razstava je na ogled do 6. septembra.

IMG 6548IMG 6552IMG 6555