Paketnik

PAKETNIK 2V osrednji knjižnici je na voljo nova storitev: prevzem naročenega knjižničnega gradiva v paketniku Direct4me.

Nahaja se ob zadnjem dvoriščnem vhodu v knjižnico. Paketnik je namenjen brezstičnemu prevzemu naročenega knjižničnega gradiva – 24 ur na dan vse dni v tednu. Za uporabo paketnika je potreben mobilni telefon (navadni ali pametni).

 

Kako naročite gradivo v paketnik?


Paketnik je namenjen samo izposoji knjižničnega gradiva iz osrednje knjižnice. Priporočena izposoja v paketniku je do pet enot knjižničnega gradiva.


Ob naročilu gradiva preko Cobissa ali mCobissa je treba označiti prevzemno mesto, kje ga želite prejeti (označimo paketnik).

Naročila je mogoče opraviti tudi preko telefona, ob tem pa posebej poudariti, da želite prevzem iz paketnika. Ko je gradivo pripravljeno na prevzem v paketniku, ga ni mogoče več preklicati preko Cobissa. Igrač in iger si ni mogoče izposojati preko paketnika.

V uporabniškem profilu Moj COBISS mora biti NUJNO vpisana telefonska številka.  Če je ni, lahko to storite v svojem profilu v Cobissu ali v knjižnici.

 paketnik_-_telefonska.png

paketnik navodilaKako prevzamete gradivo?


Ko je gradivo dostavljeno v paketnik, ste o tem obveščeni na mobilni telefon preko sms sporočila. V sporočilu bo navedeno, v katerem predalu vas čaka gradivo (npr. A1, B2, C3 …).

Na lokaciji lahko naročeno gradivo iz paketnika prevzamete na dva načina, in sicer:

Brez mobilne aplikacije Direct4.me: 

Ko prispete po gradivo, pred paketnikom odprete SMS sporočilo, v katerem je povezava na spletno stran, ki uporabnika vodi skozi cel proces.

Z mobilno aplikacijo Direct4.me:

Možna je namestitev brezplačne aplikacije Direct4.me, kjer ob prejetem obvestilu lahko paketnik odklenete le s klikom na znak ključavnice in sledite navodilom.

Ko prevzamete naročeno gradivo, vrata paketnika zaprete.

Navodila za prevzem gradiva so tudi na paketniku.

Gradivo, ki v tem času ne bo prevzeto, se bo vrnilo v knjižnico. Za neprevzeto gradivo je treba poravnati stroške v skladu s cenikom knjižnice za neprevzeto rezervirano gradivo.

 

 

 

 

 

 

Dobro je še vedeti 

  • Gradivo čaka na prevzem v paketniku 3 dni (72 ur) od trenutka vložitve in pošiljanja sporočila. Čakanje gradiva v paketniku ni mogoče podaljšati.
  • Rok izposoje prične teči ob prevzemu gradiva iz paketnika.
  • Preverite roke za vračilo gradiva (v aplikaciji mCOBISS ali na spletu na COBISS+).
  • Storitev je brezplačna, neprevzem gradiva se zaračuna po veljavnem ceniku knjižnice.
  • Na voljo je 9 predalov. Če so vsi zasedeni, naročilo za prevzem iz paketnika ni mogoče oz. je možno takoj, ko je na voljo prosti predal.
  • Če boste opravili več različnih naročil z nekaj časovne razlike, vas bo morda gradivo čakalo v dveh različnih predalih.
  • Paketniki niso namenjeni vračilu gradiva. To še vedno poteka na knjigomatu za vračilo gradiva 24/7.

Želimo vam prijetno uporabo. 

   peketnik  paketnik prevzem