Brezžična omrežja

LIBROAM

Libroam (library roaming) je sistem gostovanja v brezžičnem omrežju. Vzpostavljen je v slovenskih knjižnicah in omogoča njenim libroamčlanom dostop do spleta na njihovih  prenosnih računalnikih, dlančnikih in drugih mobilnih napravah.
Član knjižnice, ki je uporabnik omrežja Libroam, lahko storitev koristi v svoji matični knjižnici in ostalih slovenskih knjižnicah, ki omogočajo storitev Libroam.

Uporaba brezžičnega interneta v Knjižnici Josipa Vošnjaka

Član Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica, ki ima uporabniški račun za storitev Moja knjižnica, postane tudi uporabnik omrežja Libroam za obe storitvi velja isto GESLO.

UPORABNIŠKO IME za Libroam članu knjižnice dodeli knjižničar v izposoji. (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)

Uporabnikova mobilna naprava mora zadostiti zahtevam, ki so opisane na strani Instituta informacijskih znanosti – Izum.

Uporabnik mora na svojo mobilno napravo namestiti program, ki zagotavlja varno povezavo. Več informacij o namestitvi se nahaja na spletnem naslovu http://home.izum.si/cobiss/libroam/namestitev_odjemalca.asp.

Kjer je brezžični internet na voljo, priklop na električno energijo ni mogoč, zato mora uporabnik sam zagotoviti napajanje mobilnih naprav s pomočjo baterij.

EDUROAM

Uporabniki, ki imajo uporabniški račun za Eduroam urejen v svojih matičnih ustanovah, lahko s svojim uporabniškim imenom in geslom prav tako dostopajo do spleta v Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica.

Navodila za uporabo.