Medknjižnična izposoja

Članu Knjižnice Josipa Vošnjaka se preko medknjižnične izposoje priskrbi gradivo, ki ni na voljo v osrednji knjižnici ali krajevnih knjižnicah (Poljčane, Makole, Oplotnica, Kebelj, Tinje in Pragersko), iz katerekoli slovenske knjižnice.

Za naročilo gradiva je potrebno izpolniti obrazec, ki je na voljo tudi v knjižnici. Obrazec lahko izpolnite osebno v knjižnici ali ga pošljete po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
Rok dobave gradiva je do 7 dni, rok izposoje gradiva pa je odvisen od knjižnice dobaviteljice.

Cena medknjižnične izposoje za izvod gradiva je določena po veljavnem ceniku naše knjižnice, cena fotokopij člankov pa se zaračuna po ceniku knjižnice, ki gradivo posreduje.

Če se kateri od izposojenih izvodov poškoduje ali izgubi, se v dogovoru s knjižnico dobaviteljico poravnajo vsi nastali stroški. Če gradivo ni vrnjeno v roku, navedenem na prevzemnici gradiva, je treba kriti stroške zamudnine po ceniku knjižnice dobaviteljice.

S 1. 1. 2014 je medknjižnična izposoja iz Knjižnice Lenart in Mariborske knjižnice brezplačna (študijsko gradivo, strokovna literatura, domače branje, klasika …).