Omrežje e-seniorji 55+

Knjižnica vključena v OMREŽJE E-SENIORJI 55+

»Če nekomu povemo vse, kar vemo, nam še vedno vse ostane.«

Obdobje, v katerem živimo, zahteva od nas tudi računalniško pismenost na različnih področjih. Predvsem starejša generacija se v računalniškem okolju ne znajde najbolje. Knjižnica je prostor, ki lahko ponudi delček znanja tistim, ki bi to želeli. Zaradi razmer v preteklih dveh letih je veliko knjižničnih storitev postalo prilagojenih spletni uporabi. Članom knjižnic pa so že ustaljeno na voljo nekatere uporabne spletne storitve – Cobiss, Bisblos, Audibook, Pressreader ter še vrsta elektronskih virov. Upokojencem smo že ponudili izobraževanje uporabe Cobissa ter nekaterih spletnih aplikacij. Nedavno pa se je Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica vključila še v Omrežje e-seniorji 55+.

Namen Omrežja e-seniorji 55+ je spodbujanje uporabe interneta za podporo aktivnostim oseb, ki so starejše kot 55 let. Omrežje je v jedru aktivnega staranja in združuje posameznike – družinske člane, prijatelje, sosede. E-povezovanje s podobnimi omrežji je zaželeno.E SENIORJI

Člani omrežja so že v naslednjih mestih: Črnomelj, Kosovelje na Krasu, Kranj, Ljubljana, Maribor, Metlika, Mokronog & Šentrupert, Novo mesto, Radovljica, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Solkan, Nova Gorica, Škofja Loka, Vrhnika, Žalec.

Septembra 2018 je bila prvič ustanovljena delovna skupina »Seniors Service Guide (55+) in Slovenia«, ki jo je vodil mag. Jože Gričar, z idejo da se ustvari vodnik e-storitev za starostnike oziroma njihove starejše otroke, in sicer z namenom aktivnega vključevanja starostnikov v digitalno dobo moderne družbe. Z namenom da se ustvari čim večje in širše omrežje, so k sodelovanju bile povabljene različne ustanove in inštitucije na različnih zdravstvenih, vladnih in izobraževalnih področjih. Omrežje je namenjeno tudi čezmejnemu povezovanju.

Pozivamo vse seniorje, ki bi se želeli priključiti Omrežju e-seniorji 55+, da nas kontaktirate. V omrežju se lahko medsebojno povežete z drugimi in si delite svoje izkušnje, poiščete enako misleče, se naučite kaj novega, sklepate nova poznanstva ter prijateljstva in še kaj. O omrežju e-seniorji povprašajte v svoji knjižnici, pokličite na 02 80 55 106 ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Omrežje e-seniorji je dostopno na: http://eregion.eu/eseniors-55-rose-valley-ljubljana-network/

 

OBVESTILA IN UPORABNE POVEZAVE: 

COBISS IZOBRAŽEVANJE 2022

SIKCE Enostavna uporaba estoritev 2022 300x189             kam logo 512x512 1