BSF / Baza slovenskih filmov

Člani Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica si lahko brezplačno izposojate filme na spletnem portalu BAZA SLOVENSKIH FILMOV - BSF. Bazo slovenskih filmov vodi FIlmoteka, zavod za širjenje filmske kulture.

Portal nudi e-dostop do arhiva slovenske filmske produkcije in filmske produkcije, pri kateri so sodelovali slovenski filmski ustvarjalci. Portal BSF omogoča enostavno in napredno iskanje (po žanrih, nagradah, itd.). Vsebine BSF lahko izbiramo tudi na Cobiss+ ali mCobiss.

BSFZa registracijo obiščite spletni naslov https://bsf.si in kliknite na gumb »Vpiši se« v zgornjem desnem predelu zaslona. Nato si ustvarite uporabniški račun s klikom na povabilo »tukaj«. Povezava vas bo odpeljala na stran za registracijo. V polja vnesite svoje podatke, izberite si varno geslo in PIN številko, s katero boste lahko hitro (brez vsakokratnega vpisovanja gesla) potrjevali izposoje filmov. Ko ste pripravljeni, kliknite na gumb »Registracija«. V svojem e-poštnem predalu boste našli sporočilo, s katerim aktivirate svoj uporabniški račun. S klikom na potrditveno povezavo ali na gumb za potrditev računa boste preusmerjeni neposredno na svoj uporabniški profil v Bazi slovenskih filmov, kjer boste imeli na voljo dodatne možnosti upravljanja s svojim uporabniškim računom. Na seznamu poiščite svojo knjižnico in kliknite na povezavo. Sistem vas bo vprašal po številki izkaznice in geslu za Cobiss (geslo storitve Moja knjižnica). Če je vaša članarina potekla ali imate v knjižnici neporavnane obveznosti, povezava ne bo mogoča. S potrditvijo izposoje prične teči časovno obdobje 48 ur, ko je članu knjižnice omogočena aktivacija ogleda. Ko se ogled aktivira, je ogled izbranega filma mogoč še 48 ur od aktivacije. Filme si lahko ogledate na računalniku (možnost predvajanja na TV), tablici ali pametnem telefonu. Za ogled filma potrebujete internetno povezavo.

Podrobna navodila za izposojo filmov najdete na https://bsf.si/sl/knjiznicna-izposoja-filmov/

Navodila za registracijo in ogled