Poletavci

»Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran!«
je že znani slogan vseh Poletavcev – poletnih bralcev.

PRIDRUŽI SE POLETAVCEM POLETNIM BRALCEM,
PRIDOBI SUPER NAVADO IN SUPER NAGRADO:
BRANJE IN MAJICO.

poletavci splet120

V času poletnih počitnic pričenjamo v Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica z bralnim projektom POLETAVCI. Nosilka projekta je Mestna knjižnica Ljubljana in naša knjižnica bo ena od mnogih v Sloveniji, ki svojim mladim članom omogoča sodelovanje v omenjenem projektu.

Verjetno se sprašujete: »KDO SO POLETAVCI?«

POLETAVCI so člani knjižnice, otroci, stari med 7 in 12 let, ki med počitnicami berejo 30 dni 30 minut na dan.

Mladi člani knjižnice, ki so stari več kot 12 let, preberejo tri obsežnejše knjige in lahko postanejo NAJPOLETAVCI. NajPoletavci o prebranem zapišejo svoje mnenje na spletni strani Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

V projektu POLETAVCI pa lahko sodelujejo tudi mlajši člani naše knjižnice, saj želimo s projektom k branju spodbuditi tudi starše otrok, ki še niso dopolnili 7 let.

V okviru projekta POLETAVCI lahko vsi, ki se bodo odločili za sodelovanje, berejo karkoli: leposlovne in strokovne knjige, stripe, pesmi, revije, turistične vodnike, recepte …

V kolikor boste pri izbiri knjig želeli pomoč, se obrnite na knjižničarko ali pa izberite po naši presoji vrečko presenečenja in se prepustite presenetiti.

Projekt POLETAVCI bo potekal od 10. junija. Bralne mape za sodelovanje prejmete v Pionirski knjižnici Slovenska Bistrica in v vseh krajevnih knjižnicah Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica v Poljčanah, Oplotnici, Makolah ter na Pragerskem, Keblju, Tinju. Lahko pa se odločite za spletno sodelovanje. 

Prebrano zapisujete v bralni seznam, starši s podpisom potrdijo vaše branje. Ko boste imeli seznam napolnjen, ne pozabite na hrbtni strani vpisati svojih podatkov in označiti velikosti majice. Ostane vam le še to, da nam seznam najkasneje do 10. septembra oddate v knjižnici ali po pošti.

Vse sodelujoče bomo obvestili o datumu in uri dogodka, na katerem bomo vsem sodelujočim POLETAVCEM podarili majico in priznanje, izvedli nagradno žrebanje in v svojo sredino povabili zanimive goste ter pripravili igriv, zanimiv in nepozaben dogodek.

Pa še to, vsi bralci POLETAVCI, ki med poletjem osvojijo priznanje, le-to v jeseni uveljavijo v šoli kot eno prebrano knjigo za bralno značko.

Vse o POLETAVCIH spremljajte na www.poletavci.si.

Vabljeni, veselimo se vašega sodelovanja.

logo poletavci crne barve

 

Pravila sodelovanja v nagradnem žrebanju.
Projekt je prejel priznanje Slovenske sekcije IBBY 2014 za izjemne dosežke na področju promocije mladinske književnosti in branja.

Nosilka projekta je Mestna knjižnica Ljubljana.
Donatorji: Hervis d. o. o. in Bralna značka Slovenije