PRAVLJIČNI VEČER IN ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE ZA ODRASLE

Zaključno prireditev devete sezone Vošnjakove bralne značke za odrasle smo doživeli v predprazničnem času s pravljičarji iz različnih slovenskih splošnih knjižnic. Pripovedovalci so v nas pustili globoka sporočila o življenju in nas ponesli v svet domišljije z izbrano zgodbo ter samosvojim načinom pripovedovanja.

Že deveto leto zapored smo vas nagovarjali k sodelovanju in branju knjig s priporočilnega seznama Vošnjakove bralne značke za odrasle, ki vsako leto poteka od marca do novembra. Letos smo za temo izbrali ljubezen in jo naslovili Dotik ljubezni. Ljubezen je največkrat imenovano čustvo, najbolj zmedeno in najbolj vznemirljivo. Prinaša nam lahko največjo blaženost ali največjo bolečino, največ zmot ter hkrati največjo izpolnitev. Želimo si biti zaljubljeni, ljubljeni, oboževani.

Mnogi med nami pa gojimo tudi ljubezen do knjige, besede in branja ter pripovedovanja. Tako so ob zaključku bralne značke vsem obiskovalcem večer obogatili pravljičarji: Lea Hedl in Sabina Kotnik iz Mariborske knjižnice, Marko Bezenšek iz Knjižnice Slovenske Konjice in Tone Obadič iz Mestne knjižnice Ljubljana. Z glasbo pa sta nam ta večer božala ušesa Ana Fric Kovač in Tilen Požgan.

Zagotovo lahko trdimo, da je bila letošnja izbrana tema zadetek v polno, da smo resnično ponosni in veseli, da imamo tako dobre bralce. Sodelujočih bralcev je vsako leto več in letos smo prejeli rekordnih 138 izpolnjenih zloženk.

Iskreno čestitamo vsem udeležencem Vošnjakove bralne značke za odrasle. Vznemirjeno in radovedno pričakujemo novo sezono branja in vas že nagovarjamo, da se nam pridružite v jubilejni deseti sezoni.
(Tanja Jakolič)

PRAVLJIČNI VEČER 2PRAVLJIČNI VEČER 3PRAVLJIČNI VEČER 4PRAVLJIČNI VEČER 5PRAVLJIČNI VEČER 6